ENTER THE WAVE SURFCAMP

Het Enter The Wave Surfcamp vindt plaats op de Spaanse heuvels van Vidiago, met uitzicht op een prachtige surfbaai. Word wakker in je tipi tent met uitzicht over de Atlantische oceaan en geniet in de avond bij ondergaande zon van live-muziek door verschillende singer-songwriters en bands.

Locatie: ●●●●● | Surf: ●●●●○| Luxe: ●●●○○ | Yoga: ●●●●○ | Muziek: ●●●○○

Locatie: ★★★★★
Surf: ★★★★☆
Luxe: ★★★☆☆
Yoga: ★★★★☆
Muziek: ★★★☆☆

Het terrein van het Enter The Wave surfcamp bevindt zich op een heuvel vlak aan de kust met uitzicht op de oceaan. Aan de voorzijde van de heuvel kijk je uit op een idyllische surf baai en binnen 2 minuten lig je met je surfplank in het water. Later op de dag ontspan je op de lounges en bij de surfbar van het gezamenlijke terrein. De Enter The Wave feestjes vinden plaats in nabijgelegen dorpjes of in de heuvels van Ensenada de Novales op 10 minuten van het Enter The Wave terrein.

PACKAGE

Tickets vanaf €429
Inclusief retour reis

Inclusief:

 • Ticket Enter The Wave 2023
 • Live singer-songwriters & bandjes
 • Tipi & camping spot
 • Reis naar Asturias (retour)
 • 4x avond diner
 • Gebruik lounge areas
 • Gebruik muziekinstrumenten

Optioneel:

Exclusief:

 • Tourist contribution €1,30 per dag

DE LIVE SESSIONS

Op het Enter The Wave surfcamp zullen geregeld live optredens zijn van muzikanten. Zie hieronder een greep uit de artiesten van de live sessies op afgelopen edities van Enter The Wave!

JAMES WALKER

James Walker is een uniek type Songwriter uit de United Kingdom, schrijft introspectieve tracks en reist sinds 3 jaar rond door Europa. Zijn debuut album, ‘ English Bones’ (2017) bracht hem bij het internationale publiek. Hij deed over 230 shows met o.a. Judy Blank en Matt Phillips.

SEB HEART

Seb Heart is een singer-songwriter uit Frankrijk. Sinds 2014 bracht hij zijn muziek uit in de Verenigde Arabische Staten, Australie en Spanje. Hij speelt veel op surf-related evenementen zoals de Quiksilver Sunset of Barcelona surf festival. Luister Single-Use hier.

GERSON MAIN

Gerson Main ken je waarschijnlijk van de beste singer-songwriter en zijn nummer Deejay. Hij speelde met bijna heel bekend Nederland en is er stiekem zelf ook een. Het blijft altijd spannend of Gerson kan optreden wanneer het te laat is geworden aan de Bar, maar we zien hem er graag weer!

GYO KRETZ

Gyo Kretz heeft een erg unieke en eigen sound. Samen met zijn band speelt hij een combinatie van blues, rock en popmuziek, maar als ook als solist speelde hij Enter The Wave stil. Zijn nummer Times Like These is zeker het luisteren waard!

WHAT TO DO WHERE

BEACHBAR

BEACHBAR

De bar op Enter The Wave is de plek verzorgt jou in je drankjes en is dagelijks geopend tot 00:00 uur

TIPI STAGE

TIPI STAGE

Onderaan de Spaanse heuvels, verstopt achter de kiwi plantage, vind je onze kiwi stage. Hier zijn de terrassen en live optredens van singer-songwriters

BEACH YOGA

BEACH YOGA

Doe mee aan de yogalesjes rondom het strand en op de mooiste plekjes en heuvels van Vidiago en zorg dat je fit aan je dag begint!

CITYTRIP SANTANDER

SANTANDER

De citytrip Santander (€37,50-) wil je niet missen. In de middag kun je shoppen & tapas eten en daarna gaan we met de groep langs verschillende kroegen.

PLAYA VIDIAGO

SURFLES

De surflessen vinden plaats in een van de mooiste baaien van Europa: de Playa Vidiago. De lessen zijn tussen 07:30 en 11:30

EL CAMINO

EL CAMINO

Enter The Wave ligt aan de wereldberoemde wandelroute Camino de Santiago Compostela, met de leukste restaurantjes op loopafstand.

SPAANSE AVOND

SPAANSE AVOND

Spaanse avond, de dag waarop iedereen rondloopt met kleurrijke schmink en waarop je geniet van sangria, salsa & verschillende activiteiten.

OPEN MIC NIGHT

OPEN MIC NIGHT

Alle acts, van zang tot comedy, zijn welkom op de open-mic night. Bereid je voor en de stage is yours!

ACCOMMODATIE

Op het Enter The Wave surfcamp in Spanje overnacht je met 2 personen in een sfeervolle tipi van 3×3 meter, waar je twee eenpersoons (lucht)matrassen en een aantal kleine koffers in kwijt kunt. Met 3 tot 6 personen overnacht je in een 5×5 meter tipi, met genoeg ruimte om rondjes te rennen en verstoppertje in te spelen. Je dient zelf een luchtbed en beddengoed mee te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een luchtbed bij ons te huren voor €10 per week.

PRAKTISCH / FAQ

SOLO REIZIGERS

Zou je graag in je eentje naar Enter The Wave willen komen? Dat is geen probleem! Hiervoor kun je het volgende formulier doorlopen, op zoek naar andere soloreizigers.

Vanaf nu is het ook mogelijk om een plek te boeken in een gedeelde tent. Dit kan via het boekingsformulier.

DATA SURFCAMP

In 2023 vindt het Enter The Wave surfcamp plaats op de onderstaande data (zowel in Spanje als in Frankrijk). De eerste datum is hierbij de vertrekdag van de bus en de laatste datum is de dag van terugkomst met de bus in Belgie en Nederland.

Belangrijk: kom je met eigen vervoer, dan ben je dus welkom vanaf zaterdag tot zaterdag.

Wk 1: 30 juni – 9 juli
Wk 2: 7 juli – 16 juli
Wk 3: 14 juli – 23 juli
Wk 4: 21 juli– 30 juli
Wk 5: 28 juli – 6 augustus
Wk 6: 4 aug.– 13 augustus
Wk 7: 11 aug. – 20 augustus
Wk 8: 18 aug. – 27 augustus
Wk 9: 25 aug. – 3 september

SURFLES

De locaties van Enter The Wave zijn ideaal om te golfsurfen dus dit raden we zeker aan. Je kunt je surfles en materiaal op locatie boeken. Lees hier alles over de verschillende surfpakketten Frankrijk & Spanje.

Jouw exacte surfschema ontvang je op locatie. Vanwege plaatselijke regelgeving worden de surflessen in Vidiago in de ochtend gegeven. Met shifts tussen 07:30 en 11:30.

STRAND

Op een paar minuten lopen van het Enter The Wave surfcamp vind je misschien wel het mooiste strand van Europa: de Playa Vidiago. Het bevindt zich in een vallei tussen hoge rotsen en is daarmee een prachtige plek om te surfen.

Om deze plek uniek te houden zijn er vanuit de lokale overheid echter ook belangrijke regels waar ook Enter The Wave zich aan moet houden. Zo mogen in het water maximaal 30 surfers tegelijkertijd aanwezig zijn, is luide muziek op het strand niet toegestaan en moet het strand uiteraard altijd schoon achtergelaten worden.

Omdat het strand bij hoogtij dicht op de stenen komt, raden we aan om surfschoenen te dragen bij het surfen.

LEEFTIJD

Enter The Wave is toegankelijk vanaf 18+, maar we adviseren Enter The Wave in Vidiago van 20 – 25 jaar. 25+ is uiteraard welkom, maar we adviseren je dan om ook eens te kijken naar het Forestcamp van Enter The Wave

BUSREIS

Je bus naar Spanje vertrekt op vrijdagmiddag. Op zaterdagochtend kom je aan op de bestemming. Na een week Enter The Wave zul je op zaterdag in de avond weer terug rijden. Je bent op zondag in de ochtend / begin middag weer terug in België / Nederland. Hieronder vind je een indicatie van de vertrektijden per opstap locatie. Deze tijden kunnen nog wijzigen: je ontvangt de definitieve reisinformatie voorafgaand aan vertrek.

Bestemming Spanje:
Amsterdam (vertrektijd 12:45, station Holendrecht, Meibergdreef 3)*
Utrecht (13:45, Stockholmstraat Leidsche Rijn)
Breda (14:45, Prinsenbeek Station)
Antwerpen (15.30, Antwerpen, Borsbeeksebrug)

Bagage:
Aangezien de bus maar beperkte ruimte heeft voor bagage, is het volgende toegestaan met een maximaal totaalgewicht van 25 kilo:
1x reistas of koffer
1x handbagage
1x slaapzak
1x matje

Wanneer vooraf aangegeven kan je een surfplank meenemen. Tip: doe geen breekbare spullen in je ruimbagage en hang er een name-tag aan!

Belangrijke documenten:
Om Frankrijk of Spanje binnen te komen heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Een geldig identiteitskaart (of paspoort) volstaat. Een rijbewijs geldt hier niet als legitimatiebewijs. In geval van calamiteiten is het belangrijk dat je het pasje of polisnummer en polisblad van je reisverzekering bij je hebt. Als je via Enter the Wave je reisverzekering hebt afgesloten ben je verzekerd bij Allianz verzekeringen.

NACHTRUST

Het Surfcamp is gevestigd op camping Vidiago. Om te zorgen dat je goed kunt slapen wanneer je vroeg wil surfen of het een avond niet laat wil maken, gaat rond 00:00 de nachtrust is op het terrein. Dit betekend dat het na 00:00 stil moet zijn op het terrein. Je kunt dan uiteraard wel naar de feestjes van Enter The Wave.

DINERS

Onze chefs bereiden op 4 dagen in de week een lekkere (basic) maaltijd voor je. Alle maaltijden zijn vegetarisch, een voorkeur voor vegetarisch eten hoef je dus niet door te geven.

De chefs zijn het gewend om rekening te houden met veel voorkomende allergieën en kunnen bijvoorbeeld maaltijden bereiden zonder gluten, noten of lactose. Mocht je dergelijke allergieën hebben dan kun je dit op locatie in Frankrijk of Spanje doorgeven aan de chef (je hoeft dit dus niet vooraf bij ons aan te geven). Hetzelfde geldt voor veganistisch eten.

STROOM & SANITAIR

Stroom
Er is geen stroom in de tenten aanwezig. Op het terrein is wel een oplaadpunt voor mobiele telefoons aanwezig welke door deelnemers vrij te gebruiken is. Het oplaadpunt kan op verzoek worden gebruikt en gaat na het plaatsen van de electronica weer op slot. Gebruik van deze oplaadpunten is op eigen risico. Enter The Wave is niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van goederen bij de oplaadpunten.

Sanitair
Op het terrein zijn op korte loopafstand sanitaire voorzieningen aanwezig met wc’s en warme douches. Gebruik van deze voorzieningen is gratis.

TOURIST CONTRIBUTION

De tourist contribution bestaat uit één of meer van de volgende aspecten:

 • Toeristenbelasting
 • Bijdrage lokale lifeguards
 • Bijdrage lokale security

NIET TOEGESTAAN

1. Bij aankomst op het Tipi terrein zal iedereen in het bezit komen van een Enter The Wave bandje. Deze bandjes dienen als identificatie en moeten daarom gedurende de gehele week gedragen worden. Zonder bandje is toegang tot het Tipi terrein niet mogelijk. Op deze manier houden we ongewenste bezoekers buiten het terrein.
2. Enter The Wave is alleen toegankelijk voor deelnemers die 18 jaar of ouder zijn. Alcoholgebruik op het Tipi terrein is toegestaan mits hier op een volwassen manier mee om wordt gegaan. Niet naleven van de campingregels kan resulteren in verwijdering van het terrein.
3. Wapens zijn verboden op het terrein
4. Industriële gasbranders en installaties zijn verboden. Het is wel mogelijk om een camping gasstelletje mee te nemen.
5. Generatoren zijn niet toegestaan. Dit vanwege geluidsoverlast.
6. Eigen party-tenten zijn niet toegestaan. Dit in verband met de ruimte die hiermee wordt bezet.
7. Vuur is gevaarlijk in een omgeving met tenten midden in de naaldbossen en daarom zijn kampvuren en fakkels evenals barbecues niet toegestaan op het Tipi terrein.
8. Huisdieren zijn verboden op het terrein.
9. Mobiele luidsprekers zijn niet toegestaan op het terrein vanwege overlast bij derden. Mini speakers zijn wel toegestaan, mits dit geen overlast veroorzaakt.
10. Het is niet toegestaan om op het terrein te handelen. Verkoopartikelen zijn niet toegestaan.
11. Drugs zijn verboden.

Door het betreden van het Tipi terrein stem je ermee in dat je kan worden opgenomen in film, foto en audio of audiovisuele opname die kan worden gebruikt in media en promotie voor Enter The Wave in voortgaande jaren. Ook stem je ermee in dat filmopnames gemaakt door politie of security gebruikt kunnen worden voor de veiligheid of het bestrijden van misdrijven of misdaden. Door het betreden van het Tipi terrein verklaar je akkoord te gaan met de hierboven genoemde voorwaarden.

VERLOREN VOORWERPEN

Verloren voorwerpen kunnen afgeleverd worden bij de bar. Gevonden voorwerpen zijn hier ook te vinden en terug te krijgen.

Het is onverstandig om waardevolle zaken zoals een laptop of (dure) camera mee te nemen naar Enter The Wave. Het is mogelijk om een hangslotje voor je tipitent mee te nemen. Helaas kan Enter The Wave de mogelijkheid van diefstal niet uitsluiten. Laat spullen niet onbewaakt achter in de tent. Enter The Wave alsmede de camping en lokale overheden zijn niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Lees hier de algemene voorwaarden van Travelbase B.V., de reisorganisatie achter Enter The Wave.

SUPERFLEX BOEKINGSVOORWAARDEN

Heb je vroeg geboekt? Dan maak je wellicht gebruik van onze superflex boekingsvoorwaarden. Hiermee kun je tot 1 april je reis kosteloos annuleren of verplaatsen zonder een reden te hoeven geven. Na 1 april kan je nog steeds annuleren maar dan gelden de normale voorwaarden die beschreven staan in onze annuleringsvoorwaarden. In je account kun je zien of de superflex boekingsvoorwaarden inclusief in je boeking zitten.

Boek je later? Dan kun je altijd kiezen voor onze annuleringsverzekering. Hiermee ben je altijd gegarandeerd van het terug krijgen van een groot deel van de reissom in het geval van annulering. Meer hierover lees je in onze annuleringsvoorwaarden.

NU BOEKEN

LIEVER VANAF 1 SEPTEMBER OP REIS? KIJK DAN EENS BIJ DE ETW SURFLODGE 23+ (PT)