Coronatesten & documenten

Met deze pagina houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van de coronamaatregelen die van toepassing zijn op je reis naar Enter The Wave. Zo kun je de reis voorbereiden en kom je niet voor verrassingen bij de grens te staan. Meer informatie over ons algemene corona beleid vind je op www.enterthewave.eu/coronapolicy. We zullen de informatie waarover we beschikken hieronder zo duidelijk mogelijk samenvatten!

Deze pagina is geüpdate op 24 juli om 14:00 uur. Bekijk voor je vertrek ook altijd de onderstaande websites voor de meest actuele informatie.

Nederland: www.nederlandwereldwijd.nl
België: www.info-coronavirus.be/nl/reizen & www.diplomatie.belgium.be

Hieronder vind je de benodigde documenten om te kunnen reizen. Let erop dat voor Nederlanders een negatieve testuitslag om Frankrijk in te reizen maximaal 24 uur oud mag zijn (eerder was dit 72 uur). We willen je verzoeken om vanaf 5 dagen voor je vertrek je contacten te beperken en om 2 antigeen zelftesten mee te nemen. Zo loop je minder risico dat je reis niet door zou kunnen gaan en bescherm je anderen op het Enter The Wave camp.

REIZEN NAAR ENTER THE WAVE SPANJE

Om naar Spanje te reizen kun je gebruik maken van een coronabewijs (Digitaal Coronacertificaat). In Nederland kun je via de CoronaCheck-app een digitaal coronabewijs maken of op CoronaCheck.nl een papieren bewijs uitprinten. Je bewijs wordt gecheckt bij het instappen op de bus.

Er zijn drie manieren waarop je een geldig coronabewijs kunt aanmaken om naar Spanje te reizen:

1. Met de negatieve uitslag van een antigeen test 🕧

🇳🇱 De test mag voor reizigers vanuit Nederland maximaal 24 uur oud zijn bij aankomst aan de Franse grens en maximaal 48 uur oud bij aankomst aan de Spaanse grens. Als je met onze bus bus meereist, moet je dus op vrijdag ochtend een test plannen waarvan je de uitslag binnen een aantal uur ontvangt. Dit is alleen mogelijk met een antigeen sneltest. Zorg ervoor dat je de uitslag ook bij vertrek van onze bussen kan tonen. Je kunt een gratis sneltest inplannen via www.testenvoorjereis.nl (Nederland). Indien je twijfelt of je de uitslag op tijd zult ontvangen, raden we je aan om een afspraak bij een commercieel testcentrum te maken. Hier kun je de testuitslag vaak al binnen 15 minuten ontvangen. Een zelftest is geen geldig bewijs.

🇧🇪 Voor reizigers vanuit België mag de test maximaal maximaal 72 uur oud zijn bij aankomst aan de Franse grens en maximaal 48 uur oud bij aankomst aan de Spaanse grens. Je kunt een gratis test inplannen via www.mijngezondheid.belgie.be.

Let op: Mocht het niet mogelijk zijn om jouw test gratis in te plannen bij, bijvoorbeeld vanwege drukte, plan dan je test in via een commerciële aanbieder.

2. Met een vaccinatiebewijs 💉

Je kunt met je coronabewijs naar Spanje reizen indien je minimaal 14 dagen geleden volledig gevaccineerd bent met Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen of Covishield. Om door Frankrijk te reizen geldt dat een Janssen-vaccin minimaal 28 dagen moet zijn verkregen, dus dit dien je aan te houden wanneer je met de auto of bus reist.

3. Met een herstelbewijs 😷

Het herstelbewijs mag minimaal 15 dagen (in verband met reizen door Frankrijk) en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT(PCR)-test zijn afgegeven door een bevoegde instantie of een medische dienstverlener.

Wat moet ik nu precies doen bij terugkomst? 🤔

🇳🇱 Om terug te reizen van Spanje naar Nederland is een coronabewijs benodigd die voldoet aan één van de bovengenoemde voorwaarden. Bij terugkomst in Nederland geldt geen quarantaine advies. Om de terugreis zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we geregeld dat je tijdens je verblijf op zaterdag een antigeen sneltest kunt afnemen op het Enter The Wave camp voor €40. Je kunt op de aankomstdag doorgeven of je deze test wil afnemen.

🇧🇪 Om terug te reizen van Spanje naar België is het afhankelijk van de regio waar vandaan je komt of een negatieve uitslag van een coronatest vereist is. Het Enter The Wave Surfcamp ligt in de regio Asturias en het Enter The Wave Oceancamp in Cantabrië. Bekijk hier de codes per regio. Daarnaast is het verplicht om maximaal 48 uur voor aankomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Aan de hand hiervan ontvang je bij thuiskomst eventueel een SMS met meer informatie over testen en/of quarantaine. Ontvang je geen SMS, dan hoef je niets meer doen.

REIZEN NAAR ENTER THE WAVE FRANKRIJK

Om naar Frankrijk te reizen kun je gebruik maken van een coronabewijs (Digitaal Coronacertificaat). In Nederland kun je via de CoronaCheck-app een digitaal coronabewijs maken of op CoronaCheck.nl een papieren bewijs uitprinten. Je bewijs wordt gecheckt bij het instappen op de bus.

Daarnaast is een “erewoordverklaring” nodig om Frankrijk in te reizen. Dit is een verklaring waarmee je akkoord gaat met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. We verzoeken je om deze geprint en ingevuld mee te nemen naar de bus. Je download de Engelstalige erewoordverklaring hier.

Er zijn drie manieren waarop je een geldig coronabewijs kunt aanmaken om naar Frankrijk te reizen:

1. Met de negatieve uitslag van een antigeen test 🕧

🇳🇱 De test mag maximaal 24 uur oud zijn bij aankomst aan de Franse grens. Als je met onze bus bus meereist, moet je dus op vrijdag ochtend een test plannen waarvan je de uitslag binnen een aantal uur ontvangt. Dit is alleen mogelijk met een antigeen sneltest. Zorg ervoor dat je de uitslag ook bij vertrek van onze bussen kan tonen. Je kunt een gratis sneltest inplannen via www.testenvoorjereis.nl (Nederland) of via www.mijngezondheid.belgie.be (België). Indien je twijfelt of je de uitslag op tijd zult ontvangen, raden we je aan om een afspraak bij een commercieel testcentrum te maken. Hier kun je de testuitslag vaak al binnen 15 minuten ontvangen. Een zelftest is geen geldig bewijs.

🇧🇪 Voor reizigers vanuit België mag de test maximaal maximaal 72 uur oud zijn bij aankomst aan de Franse grens. Je kunt een gratis test inplannen via www.mijngezondheid.belgie.be.

Let op: Mocht het niet mogelijk zijn om jouw test gratis in te plannen bij, bijvoorbeeld vanwege drukte, plan dan je test in via een commerciële aanbieder.

2. Met een vaccinatiebewijs 💉

Je kunt met je coronabewijs naar Frankrijk reizen indien je minimaal 7 dagen geleden volledig gevaccineerd bent met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield of indien je minimaal 28 dagen geleden het Janssen-vaccin gekregen hebt.

3. Met een herstelbewijs 😷

Het herstelbewijs mag minimaal 15 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT(PCR)-test zijn afgegeven door een bevoegde instantie of een medische dienstverlener.

Wat moet ik nu precies doen bij terugkomst? 🤔

🇳🇱 Om terug te reizen van Frankrijk naar Nederland gelden momenteel geen restricties. Het is niet nodig om een coronabewijs te laten zien.

Vanaf 8 augustus geldt dat een coronabewijs vereist is wanneer je terug naar Nederland reist vanaf een geel gebied in Europa. Op dit moment heeft Frankrijk een gele kleurcode. Mocht dit zo blijven dan zullen we ervoor zorgen dat je ter plekke de mogelijkheid krijgt om een coronatest af te nemen (kosten bedragen ca. €40,- p.p), zodat je met een geldig coronabewijs terug kunt reizen.

🇧🇪 Om van Frankrijk naar België terug te reizen is het verplicht om maximaal 48 uur voor je terugkomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Aan de hand hiervan ontvang je bij thuiskomst eventueel een SMS met meer informatie over testen en/of quarantaine. Ontvang je geen SMS, dan hoef je niets meer doen.