Enter The Wave Corona Policy

Maatregelen zomer 2021

Alle reizen van Enter The Wave zijn ruim opgezet aan de prachtige stranden van de Atlantische kust. Enter The Wave vindt plaats in de buitenlucht, met een ruime terras setting voor de optredens. We doen er alles aan om de reis veilig te laten verlopen.

Enter The Wave heeft deze zomer alle weken plaats kunnen vinden en zonder tegenbericht kun je ervan uitgaan dat ook jouw week door zal gaan! ✌🏽

Om je zo goed mogelijk te informeren geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen omtrent corona.

Wat zijn de vereisten om te mogen reizen?

We hebben alle informatie om je reis zo goed mogelijk te plannen voor je samengevat op www.enterthewave.eu/planjereis

Voor de meest actuele adviezen raden we je daarnaast aan om de volgende pagina’s te bekijken:
Spanje: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies
Frankrijk: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies 

Wanneer je met de bus / auto naar Spanje gaat dan reis je ook door Frankrijk, dus je dient dan met beide reisadviezen rekening te houden (voor België gelden geen restricties zolang je op doorreis bent).

Wat als het reisadvies voor Spanje of Frankrijk wordt aangepast?

Vanaf 27 juli geldt een reisadvies met kleurcode geel voor alle EU-landen, waaronder dus ook Frankrijk en Spanje. Met deze reisadviezen kunnen wij garanderen dat Enter The Wave door zal gaan!

Indien het reisadvies voor jouw bestemming zou veranderen naar kleurcode rood (een “negatief reisadvies”), dan zouden wij als organisatie genoodzaakt zijn om de reis te annuleren. In dit geval kan de reis kosteloos naar een ander moment in de zomer worden verplaatst of, als dat niet uitkomt, naar volgend jaar. Voorlopig is dit echter niet aan de orde en we verwachten ook niet dat dit zal gebeuren.

Je vindt de actuele reisadviezen hier: www.nederlandwereldwijd.nl.

Wat als Nederland "kleurcode rood" krijgt?

Wanneer er wordt gesproken over een “kleurcode rood” die Nederland heeft dan is het goed om te weten dat dit gaat over kleurcodes op de ECDC kaart. Deze hebben geen direct gevolg voor reizen naar het buitenland. Elk land bepaalt namelijk haar eigen beleid ten aanzien van reizigers. Het is dus aan landen als Frankrijk en Spanje zelf om te beoordelen of zij reisbeperkingen zouden willen opleggen voor Nederlanders.

Wat bepalend is of de reis door kan gaan zijn de reisadviezen en niet de kleurcodes op de ECDC kaart. Je vindt de actuele reisadviezen hier: www.nederlandwereldwijd.nl

Wat is nu de verwachting? 

Inmiddels staat Nederland al een tijd lang op kleurcode rood / donker rood en kan er nog steeds naar Frankrijk en Spanje worden gereisd zonder dat er een quarantaine verplichting of inreisverbod geldt. Het lijkt ons daarom heel onwaarschijnlijk dat er verdere reisbeperkingen worden opgelegd. Meer informatie over het plannen van je reis vind je op www.enterthewave.eu/planjereis.

Geldt er een quarantaineplicht bij terugkomst uit Spanje?

Nee. Spanje is niet aangemerkt als een zeer hoog risicogebied en daarom geldt er geen quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland.

Moet ik me elke 2 dagen laten testen in Frankrijk?

Nee. Vanaf 1 augustus wordt het verplicht om een QR-code te laten zien om naar een café of restaurant te gaan. Dit is echter niet vereist om op een camping te staan. Je kunt dus gewoon op het Enter The Wave camp staan zonder je elke 2 dagen te laten testen.

Het diner op Enter The Wave is 4x in de week inclusief en er zijn tal van afhaal en bezorg opties in de regio. Mocht je geen zin hebben om je te laten testen zodat je uit eten kunt, dan zijn er dus genoeg andere opties.

De QR-code kan via de CoronaCheck app worden verkregen met een negatief testbewijs (max. 48u oud), met een bewijs van vaccinatie of met een recent bewijs van herstel. Je kunt een coronatest inplannen in Biscarrosse, op ongeveer 15 minuten rij afstand, via www.doctolib.fr/laboratoire/biscarosse/exalab-biscarosse-biscarosse.

Ik krijg corona op locatie, wat nu?

Ik krijg corona op locatie, wat nu?

We verzoeken je om de 5 dagen voorafgaand aan je vertrek, je contacten te beperken. Zo loop je minder risico om kort voor je vertrek besmet te raken. Mocht je onverhoopt positief testen op locatie, dan zul je tijdelijk in quarantaine moeten. Uiteraard zal Enter The Wave je helpen met het vinden van een geschikte locatie hiervoor. Op het moment dat je negatief getest wordt, kun je met de eerstvolgende bus terug naar Nederland, of eerder met vervoer dat door jezelf geregeld is.

Wat doet Enter The Wave aan het corona-proof maken van de reis?

Enter The Wave richt de reizen zo in dat aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid kan worden voldaan. Het terrein wordt zo ingericht dat het houden van 1,5m afstand erg gemakkelijk is. Zo worden de terrassen op het gemeenschappelijk terrein bijvoorbeeld ingericht met onze Anderhalve tafels, welke we hier speciaal voor hebben ontworpen. We zullen voorafgaand aan de reis alle reizigers op de hoogte brengen van de specifieke regelgeving van de locaties, mochten deze nog gelden.

Wordt er op locatie nog getest?

Op de meeste locaties zullen we 1 tot 2 keer een antigeen sneltest afnemen aan het begin van de vakantie. Op die manier zorgen we er samen voor dat de vakantie zo veilig mogelijk verloopt en kunnen we eventuele besmettingen vroeg opsporen. We verzoeken je daarom om minimaal 2 antigeen zelftesten mee te nemen wanneer je Enter The Wave bezoekt.

Mocht je klachten hebben dan verzoeken we je om afstand te houden van anderen en om een sneltest af te nemen.

Super Flex verzekering

Naast corona kunnen ook andere overwegingen een rol spelen bij je vakantie plannen. We bieden dit jaar daarom ook een Super Flex annuleringsverzekering aan, waarmee je (zelfs zonder opgaaf van reden) kosteloos kunt annuleren tot een maand voor vertrek. Je vindt alle informatie hierover terug in onze annuleringsvoorwaarden.

Belangrijk! Zonder annuleringsverzekering ontvang je geen geld terug wanneer je niet kunt afreizen vanwege quarantaineverplichting of wanneer je positief getest bent op corona.

Toch nog vragen?

Dat kan uiteraard. Stel je vragen via info@enterthewave.nl!